Hlavní obsah

Do Česka zamířil další světoznámý kavárenský řetězec

Novinky, toh

Síť kaváren v České republice začal zaplňovat další světoznámý řetězec. V Praze v obchodnímu centru Flora otevřel v úterý svoji první pobočku v italském stylu Costa Coffee. Do konce letošního roku bude mít v tuzemsku celkem čtyři pobočky.

Článek

„Kafíčkářům“ se tak v posledních měsících značně rozšířily obzory, kde a jak si vychutnat kvalitní kávu. Dávno již pominuly doby, kdy se chodilo jen do cukrárny, a to na turka. Již na začátku letošního roku v Česku začal působit Starbucks, následoval tak například již známý Coffee Heaven či Illy Café.

Konkurenční Costa Coffee však posouvá kavárenský kult ještě o kousek dál. Nápoje totiž nepřipravuje v automatizovaných přístrojů, jako tomu je u většiny jiných řetězců, ale dělá je vždy z čerstvě umleté kávy. Costa Coffe kvůli tomu zaměstnává speciálně vyškolené baristy.

Rozdíl je i v chuti nápoje. Ten je totiž umletý vždy ze sedmi různých zrnek kávy, a to ze šesti druhů Arabiky a jednoho zrnka Robusty. Přesnou recepturu však společnost tají.

Costa Coffee
Společnost založili italští přistěhovalci Sergio a Bruno Costovi roku 1971 v Londýně. V současnosti řetězec působí v 21 zemích světa, kde provozuje na 1100 poboček. V Česku otevřela firma první kavárnu v obchodním centru Flora v Praze, dokonce roku se chystá začít v obchodních centrech v Teplicích, Pardubicích a Liberci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám