Hlavní obsah

Dluh Václava Fischera narostl o dalších 100 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý senátor a šéf cestovní kanceláře Fischer dluží dalších 100 miliónů korun ve směnkách, kterými se zaručil za úvěr pro společnost Fischer Air. Rex Invest jeho závazky odkoupil. Už v pátek vyšlo najevo, že Fischer dluží téměř 400 miliónů korun společnostem Karla Komárka, které mu v roce 2003 pomohly odvrátit krach cestovní kanceláře.

Foto: archiv autora

Jiří Císler a Luděk Nekuda v televizní Sešlosti.

Článek

"Část směnky byla splatná do 31. ledna 2003, druhá část do 31. března 2003. Tanže k částce 100 miliónů se přidala částka z prodlení, určitě to půjde do dalších miliónů," řekl Novinkám ředitel Rex Investu David Tumpach.

Fischer dluh odmítl s tím, že byl na směnkách pouze jako ručitel a mají jej splatit právě společnosti Karla Komárka, které jeho firmy převzaly. Fischera závazků za úvěry zbavovaly smlouvy, které mezi sebou on a Komárek uzavírali. "O jejich smlouvách nic nevím, na směnkách je podepsaná pan Fischer, tak jednám o zaplacení s ním," doplnil Tumpach.

Pokud by i tato pohledávka byla oprávněná, Fischerovy dluhy by se vyšplhaly na půl miliardy korun. Exekuci na Fischera navrhly už společnosti Karla Komárka Atlantik IB a K Capital Group. Požadují po něm 391 miliónů korun. [celá zpráva]

Tyto závazky měl Fischer původně ke Komerční bance, firmy je od ní odkoupily. Zástupci obou společností tvrdí, že Fischer závazek uznal, on sám ale s důvodem exekuce nesouhlasí a proti rozhodnutí se odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám