Hlavní obsah

Developer Central Group loni vydělal rekordních 1,2 miliardy, dvakrát tolik co loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Central Group, jeden z největších bytových developerů v Česku, loni meziročně zdvojnásobil čistý zisk na rekordních 1,2 miliardy korun. Příjmy z prodeje a investic mu vzrostly o polovinu na 5,5 miliardy korun, uvedla mluvčí firmy Marcela Fialková.

Foto: jakub cigler architekti

Vizualizace rezidence Parková čtvrť, kterou chce Central Group postavit v severní části bývalého nákladového nádraží na pražském Žižkově.

Článek

Loni prodal Central Group téměř 1250 bytů, meziročně o čtvrtinu více. Příjmy z prodeje bytů, domů a parcel podle majitele firmy Dušana Kunovského vzrostly hlavně kvůli velkému růstu cen na trhu a také zařazením většího počtu dražších a nákladově náročnějších projektů blíže centru Prahy do prodeje.

V červenci letošního roku firma koupila komplex kancelářských budov v Olšanské ulici na pražském Žižkově zhruba za 400 miliónů korun. Ještě dříve ve stejné ulici koupila dosavadní sídlo telekomunikační společnosti CETIN. Hned vedle něj developer nedávno dostavěl velký komplex Residence Garden Towers se 700 byty.

Dále vlastní i pozemky v severní části nedalekého bývalého nákladového nádraží, kde plánuje čtvrť s 2600 byty, parkem a školkou. Projekt za devět miliard korun chce začít stavět v průběhu dvou let.

Skupina Central Group zahrnuje přes 70 firem. Na trhu působí 23 let. Zaměřuje se téměř výhradně na Prahu a okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám