Hlavní obsah

Děti Země stáhly rozklad proti povolení stavět D11 do Předměřic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě začátkem října by se mohl začít stavět osmikilometrový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem. Ekologické hnutí Děti Země po dohodě s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) stahuje rozklad proti stavebnímu povolení, a pravomocnému stavebnímu povolení už tak nic nestojí v cestě, uvedla v úterý Česká televize. Obě strany by měly podrobnosti sdělit na středeční tiskové konferenci.

Foto: Mapy.cz

Článek

Úsek má od června nepravomocné stavební povolení, které sdružení Děti Země napadlo podáním rozkladu. V něm se ekologičtí aktivisté domáhali prozkoumání 21 stanovisek příslušných úřadů k dostavbě dálnice.

Měli výhrady například k navrženým protihlukovým opatřením či ochraně dřevin. Některé jejich připomínky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podle České televize akceptovalo.

Úsek D11 z Hradce Králové do Předměřic navazuje na konec dálnice v krajském městě. Na další úsek Předměřice nad Labem – Smiřice silničáři pravomocné stavební povolení už mají a úsek Smiřice – Jaroměř začalo ŘSD stavět na jaře.

Dálnice D11 z Prahy na polské hranice se začala stavět v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových necelých 91 kilometrů. Od loňského srpna dálnice končí na okraji Hradce Králové sjezdem do městské části Kukleny. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám