Hlavní obsah

Demolice mostů uzavřela v Mostě provoz na frekventované silnici

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli bourání mostů u mosteckého nádraží je od časných ranních hodin uzavřena frekventovaná silnice I/13 na Chomutov a Teplice. Doprava vede po objízdných trasách, osobní auta jezdí městem, náklaďáky mimo něj.

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice mostů v MostěVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Jakmile budou bourací práce dokončeny, silnice bude opět otevřena. Podle předpokladu by se tak mělo stát v pondělních ranních hodinách,“ informovala Právo mluvčí mostecké radnice Alena Sedláčková.

Původně měly být mosty zbourány během posledního srpnového víkendu. Posunutí termínu si podle zhotovitele stavby firmy Eurovia vyžádalo zpoždění dodávky trubního materiálu pro přeložku horkovodu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demolice mostů probíhá od časných ranních hodin.

Provoz na obou mostech byl kvůli jejich špatnému stavu omezen už od loňského listopadu, odborníci už delší dobu doporučovali jejich opravu.

Na místě mostu a lávky pro pěší, které během víkendu podlehnou demolici, vyrostou nové za přibližně 32 miliónů korun, původně se přitom počítalo s investicí o asi 30 miliónů dražší.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demolice mostů probíhá od časných ranních hodin.

Hrubá stavba by měla být dokončena zhruba v březnu příštího roku, termín realizace celého projektu byl stanoven na červen 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám