Hlavní obsah

Delta má zájem o část Virgin Atlantic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Americká letecká společnost Delta Air Lines jedná se Singapore Airlines o koupi jejích 49 procent akcií britské Virgin Atlantic Airways. Zprávu o tom přinesl britský nedělník Sunday Times a agentuře Reuters to později potvrdily dva informované zdroje. Virgin Atlantic vlastní britský miliardář Richard Branson, který firmu založil v roce 1984.

Článek

Delta uvažuje o koupi podílu ve Virgin Atlantic už více než dva roky, aby získala větší přístup na londýnské letiště Heathrow. Předešlý pokus o dohodu se Singapore Airlines ztroskotal na ceně a dalších sporných bodech a ani teď není podle zdrojů jisté, zda povedou jednání k výsledku. Delta a její globální aliance Sky Team, která zahrnuje Air France a 18 dalších přepravců včetně ČSA, v počtu "slotů" na klíčovém evropském leteckém uzlu zaostává za svými konkurenty Oneworld a Star Alliance.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Virgin Atlantic

Branson už déle zvažuje budoucnost Virgin Atlantic a před dvěma lety pověřil banku Deutsche Bank hodnocením možných nabídek. "Jednáme vždy s mnoha leteckými společnostmi o řadě různých věcí, podrobnosti těchto jednání ale nikdy nekomentujeme," řekl mluvčí Virgin Atlantic po zprávě o jednání v Sunday Times.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Letecká společnost British Airways vykázala rekordní ztrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám