Hlavní obsah

Další úsek D8 nebude, dokud se nepostaví hasičská stanice

Dostavbě dálnice D8 hrozí další komplikace. Úsek mezi Řehlovicemi a Bílinkou, který by měl získat v prosinci stavební povolení, je příliš daleko od stávajících hasičských stanic. V případě, že by nebyl tento problém odstraněn, nemohl by být dálniční úsek zkolaudován. Informovala o tom mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Článek

Nejjednodušším řešením by bylo obnovit hasičskou základnu v Lovosicích, která vzala za své při povodních v roce 2002.  Na to však doposud nebyly peníze.

Nyní hrozí, že bez 60 miliónů, které by byly na obnovu stanice třeba, nebude moci být 13kilometrový úsek dálnice přes České středohoří zkolaudován. Stavba stanice je v kompetenci ministerstev vnitra  a dopravy.

"Vzhledem k striktně nařízeným úsporám státního rozpočtu ve všech resortech nemohou být potřebné finanční prostředky od roku 2010 poskytnuty, a to ani v roce 2012," řekla Ledvinová. Tou dobou už by se ale mohl poslední úsek stavět; vydání stavebního povolení předpokládá vedoucí lovosického stavebního úřadu Petr Soldon na letošní prosinec.

Rozhodne se příští rok v květnu

"Teplická" dálnice D8 má spojit Prahu s půlmilionovou podkrušnohorskou aglomerací a dál se severní částí Německa. Dokončená stále není, přestože se staví už od 90. let. V polovině prosince se prodlouží o 3,3 kilometru od Lovosic k Bílince, kolaudaci tohoto úseku by ale chybějící hasičská stanice ještě vadit neměla.

Zda se stavba hasičské stanice stihne, o tom se rozhodne podle Ledvinové příští rok v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám