Hlavní obsah

ČSOB stoupl čistý zisk na 11,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Československá obchodní banka (ČSOB), která patří k největším tuzemským bankovním skupinám, za tři čtvrtletí roku zvýšila čistý zisk meziročně o 29 procent na 11,5 miliardy korun. Aktiva banky od počátku roku klesla o jedno procento na 931,8 miliardy korun.

Článek

Vysoký meziroční růst zisku je výsledkem nízké srovnávací základny z roku 2011, která byla ovlivněna opravnými položkami na řecké dluhopisy.

Vklady ČSOB vzrostly meziročně o pět procent na 627 miliard korun. Zasloužil se o to především růst objemu běžných a spořících účtů. Objem úvěrů se zvýšil meziročně o 11 procent na 474 miliard korun. Růst byl tažen především nárůstem objemu hypoték a úvěrů velkým firmám.

Do skupiny ČSOB patří vedle banky například ČSOB Pojišťovna, Hypoteční banka, ČSOB Penzijní fond Stabilita, Českomoravská stavební spořitelna nebo ČSOB Leasing.

Výsledky za tři čtvrtletí zveřejnily i ostatní velké tuzemské banky. Komerční bance koncem září vzrostl meziročně čistý zisk o 55 procent na 10,9 miliardy korun. Česká spořitelna meziročně zvýšila konsolidovaný čistý zisk o 23 procent na 11,8 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám