Hlavní obsah

Commerzbank se zbaví mBank, která působí i v Česku

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá největší německá banka Commerzbank prodá svoji polskou dceru mBank, jež působí i v Česku. Informaci banka potvrdila v pátek, uvedl server televize ZDF. Jde o součást nové strategie, v jejímž rámci Commerzbank také zruší 4300 pracovních míst a uzavře několik poboček.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Šéf dozorčí rady Commerzbank Stefan Schmittmann

Článek

Commerzbank vlastní v mBank více než 69procentní podíl. V České republice zahájila mBank činnost v roce 2007, loni zvýšila provozní zisk na 446 milionů korun z předloňských 220 milionů.

S akciemi mBank se obchoduje na varšavské burze. Tržní kapitalizace se pohybuje kolem 14 miliard zlotých (82,5 miliardy korun).

Polská banka v loňském roce před zdaněním vydělala 346 milionů eur (8,94 miliardy korun) a dosáhla tržeb 1,1 miliardy eur (28,42 miliardy korun).

Commerzbank je druhá největší německá komerční banka. Sídlí ve Frankfurtu nad Mohanem a má přes 15 milionů klientů.

Reklama

Související témata:

Související články

Z obří fúze Deutsche Bank a Commerzbank sešlo

Ze zvažovaného sloučení největší německé banky Deutsche Bank s finančním ústavem Commerzbank sešlo. Šest týdnů trvající rozhovory jejich představitelů skončily...

Výběr článků

Načítám