Hlavní obsah

ČOI během půl roku stáhla z pultů hračky za půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká obchodní inspekce (ČOI) v 1. polovině letošního roku zakázala prodej zhruba 4330 hraček v celkové hodnotě 432 000 korun. Nedostatky přitom inspektoři odhalili zejména u hraček určených pro děti ve věku od tří do 14 let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

ČOI letos od ledna do června provedla 602 kontrol u distributorů a osm u dovozců hraček pro děti od tří do 14 let. Porušení zákonů inspektoři zjistili u 218 distributorů a tří dovozců.

Mezi nejčastější zjištěné nedostatky podle mluvčího ČOI Tomáše Vozába patřil prodej výrobků s označením a informacemi pouze v cizím jazyce, prodej výrobků bez značky shody CE, návodu či bez označení výrobce nebo dovozce, případně dodavatele.

Na hračky pro děti mladší 36 měsíců bylo zaměřeno 160 kontrol u distributorů a dvou kontrol u dovozců. Porušení právních předpisů bylo zjištěno u 20 distributorů. Zjištěné nedostatky byly podobné jako u hraček pro starší děti.

ČOI v prvním pololetí provedla také 115 kontrol u distributorů a jednoho dovozce výrobků pro péči o dítě. Porušení právních předpisů zjistila u 16 distributorů. Mezi nejčastější nedostatky patřil prodej výrobků s označením a informacemi pouze v cizím jazyce a prodej výrobků bez označení výrobce nebo dovozce, případně dodavatele.

Reklama

Související články

Na trhu je nebezpečný kočárek z Polska

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila, že na trhu v Česku je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje vážné riziko pro uživatele. Jedná se...

Výběr článků

Načítám