Hlavní obsah

CK Neckermann obnovila část zájezdů

Cestovní kancelář Neckermann ve středu přistoupila k částečnému obnovení odletů (odjezdů) na zájezdy v termínu od 7. do 13. října. V tomto týdnu má s CK Neckermann zakoupen zájezd celkem 230 klientů. Právo o tom informoval mluvčí firmy Jan Šrámek.

Foto: David W Cerny, Reuters

CK Neckermann v Praze

Článek

Všichni klienti budou v co nejkratší době informováni, zda jejich zájezd bude realizován, či nikoliv. „Klienti, kterých se týká zrušení zájezdů, mají v souvislosti s platnými obchodními podmínkami nárok na vrácení zaplacené sumy za zájezd,“ ujistil Právo Šrámek.

Aktuálně se podle něj v zahraničí nachází asi 200 českých klientů CK Neckermann zhruba v 15 různých zemích. Největší počet z nich je v Turecku a na řeckých ostrovech.

Vedení společnosti aktuálně vyhodnocuje situaci a snaží se společně s německou stranou a potenciálními investory najít řešení pro možné budoucí fungování společnosti.

Neckermann ruší všechny lety, týká se to pěti stovek českých klientů

Ekonomika

Česká pobočka zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook loni navýšila své tržby na 995 milionů korun, meziročně o téměř 21 procent více, vyplývá z výroční zprávy společnosti. Zahrnuje účetní období od října 2017 do konce září 2018. Čistý zisk společnosti se naopak snížil zhruba o sedm milionů na 15,3 milionu korun. Z předchozích let ovšem podniku zůstala neuhrazená ztráta téměř 103 milionů.

Pobočka zahrnuje dvě základní divize, vedle CK Neckermann je to ještě firma Global Travel Lufthansa City Center.

Budoucnost české CK Neckermann je po krachu mateřské firmy nejistá

Ekonomika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám