Hlavní obsah

Čínské akcie dál padají, jsou nejlevnější od loňského září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čínské akcie zahájily nový týden pětiprocentním propadem a jsou na nejnižší hodnotě od loňského září. Přispěly k tomu jednak víkendové údaje o vývoji inflace a také pokračující obavy investorů o vývoj čínské ekonomiky.

Foto: China Daily, Reuters

Investor sleduje vývoj akcií na burze v Chang-čou.

Článek

Index CSI300, který zahrnuje největší firmy registrované na burzách v Šanghaji a Šen-čenu, klesl o 5,03 procenta na 3192,45 bodu. Index burzy v Šanghaji pak oslabil o 5,3 procenta.

Minulý týden čínské akcie ztratily asi deset procent hodnoty. V pátek o dvě procenta zpevnily, převážně díky rozhodnutí čínské komise pro cenné papíry přestat uplatňovat mechanismus automatického přerušování obchodů při velkých výkyvech. Úřady jej zavedly teprve na začátku roku, jen za minulý týden ale tento nový mechanismus obchodování dvakrát zastavil.

Pokles akcií v Číně minulý týden srážel i evropské a americké burzy. V pondělí hlavní evropské akciové indexy kolísají v blízkosti nuly. Německá burza roste o 0,13 procenta, burza v Praze ráno klesala o 0,11 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám