Hlavní obsah

Číňané už vlastní polovinu leteckého dopravce Travel Service

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský investor CEFC zvýšil podíl v letecké společnosti Travel Service na 49,92 procenta, od loňského září měl ve firmě desetinu. Informaci serveru E15 Novinkám potvrdila mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková. Travel Service drží třetinu akcií ČSA.

Foto: boeing.com

Boeing 737-8 MAX v barvách společnosti Travel Service

Článek

Transakce o navýšení podílu China Energy Company Limited (CEFC) v Travel Service byla uzavřena ve středu, kdy končila návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze.

„Předmětem bylo kromě jiného i navýšení základního kapitálu společnosti Travel Service o jednu miliardu korun. Čeští akcionáři Travel Service zůstanou i nadále většinovými vlastníky společnosti,” uvedla mluvčí.

Zvýšení podílu na téměř polovinu předpokládala dohoda o strategickém partnerství mezi CEFC a Travel Service, podepsaná loni v září v Šanghaji.

„Navýšení základního kapitálu o miliardu korun umožní Travel Service další intenzivní rozvoj společnosti a flotily. Vstup CEFC do Travel Service vnímáme nejen jako strategickou kapitálovou investici, ale i jako příležitost vstoupit na čínský trh a vytvořit významné strategické spojení mezi evropským a asijským regionem,“ uvedl předseda představenstva Travel Service Jiří Šimáně.

Travel Service je lídrem v charterové dopravě v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl trhu má v Polsku. Vlastní více než třetinový podíl v ČSA.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám