Hlavní obsah

CIB se stala majitelem bytů v Písnici, razantně zvedne nájmy

Skupina CIB Group se oficiálně stala majitelem bytových domů v Praze-Písnici. Prostřednictvím své dceřiné společnosti CIB Rent Písnice byla zapsána jako nový majitel v katastru nemovitostí. Více než 700 bytů letos CIB koupila od společnosti ČEZ za zhruba 1,3 miliardy korun. Proti prodeji v uplynulých měsících protestovali nájemníci i radnice.

Foto: Petr Horník, Právo

Nájemníci bytů v Písnici demonstrovali před Úřadem vlády proti prodeji v únoru.

Článek

Společnost CIB Group plánuje obyvatelům sídliště zvýšit nájemné. Podle cenové tabulky CIB, kterou má ČTK k dispozici, budou nově například nájemníci bytů 3+1 platit měsíčně 10 tisíc korun místo současných zhruba 6500. Obyvatelé bytů 4+1, kteří dosud platili 7898, nově zaplatí 12 900 korun měsíčně. Garsonka vyjde nově o 2500 korun více a lidé zaplatí 6500 korun.

„Jsme samozřejmě rádi, že se vše podařilo úspěšně dotáhnout do konce. Teprve teď ale začíná práce na zpracování plánů pro modernizaci a rozvoj sídliště a jejich následném uvádění do praxe,” uvedl v pondělí statutární ředitel CIB Group Dušan Koňařík.

Firma se podle něj už obrátila na městskou část Praha-Libuš, do které Písnice patří. Chce s ní spolupracovat na dlouhodobé koncepci rozvoje sídliště.

Poslední byty ve vlastnictví ČEZ

Obyvatelům bytů vadí, že ČEZ nenabídl byty k odprodeji přímo jim. Stát přes ministerstvo financí vlastní v ČEZ asi 70procentní podíl.

Fond 739 bytů v Písnici byl poslední velkou skupinou bytů ve vlastnictví ČEZ, který již dříve prodal dalších zhruba 7000 bytů z původních přibližně 8000. CIB Group podala nabídku prostřednictvím společnosti Office Rent Prachatice, později přejmenované na CIB Rent Písnice.

Soubor panelových domů se 36 vchody tvoří větší část sídliště, které je nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Panelové domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci.

Reklama

Související články

Byty v Písnici má od ČEZ koupit CIB Group

Městská část Praha-Libuš nyní nebude usilovat o koupi bytů na sídlišti v Písnici od firmy ČEZ, řekl v úterý starosta Jiří Koubek (TOP 09). Výběrové řízení na...

Výběr článků

Načítám