Hlavní obsah

ČEZ podal nezávaznou nabídku na polská teplárenská aktiva EDF

Praha

Energetická skupina ČEZ podala nezávaznou nabídku na koupi polských aktiv francouzské společnosti EDF. Nabídka se vztahuje na osm tepláren a servisní společnosti. ČEZ to v pátek uvedl na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

Celková instalovaná kapacita nabízených zdrojů je podle ČEZ 1,4 gigawattu (GW) v elektřině a 4,4 GW v teple. Zaujímají tak na polském trhu první místo v kogenerační výrobě elektřiny a druhé v produkci tepla.

Kromě servisních společností se nabídka konkrétně vztahuje na čtyři teplárny v lokalitách Gdyně, Gdaňsk, Krakov a Vratislav a čtyři teplárny s distribucí tepla v lokalitách Zelená Hora, Ciechnica, Toruň a Zawidawie.

"Tyto zdroje disponují vysokou účinností a zásobují teplem i elektřinou zákazníky ve významných polských městech. S provozem podobných zdrojů máme rozsáhlé zkušenosti, a to i v Polsku," uvedl dnes generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

ČEZ již v Polsku působí. Vlastní zde uhelné elektrárny ELCHO severozápadně od Katovic a Skawina s celkovým instalovaným výkonem asi 680 megawattů (MW) a malé vodní elektrárny Skawinka a Borek o souhrnném instalovaném výkonu asi 2,5 MW.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám