Hlavní obsah

ČEZ nabízí na rok 2010 levnější elektřinu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Domácnosti mohou odebírat elektřinu v roce 2010 levněji než v roce 2009. Alespoň s tím počítá fixační program společnosti ČEZ, která ve čtvrtek zveřejnila podrobnosti nového speciálního tarifu. Pokud si jej zákazníci vyberou, budou mít za dva roky elektřinu levnější o čtyři procenta než napřesrok.

Foto: Martin Peška, ČTK

Generální ředitel ČEZu Martin Roman

Článek

„Podnikatelé mají stejnou možnost jako domácnosti. Po dohodě s hospodářskou komorou však dostanou podnikatelé s tarifním odběrem jednu příležitost navíc. Na konci února totiž ČEZ vyhlásí, za jakou cenu si mohou podnikatelé zafixovat ceny elektřiny na rok 2010 v březnu až dubnu 2009,“ uvedla společnost.

Se změnou nabídky pro domácnosti společnost přišla poté, co Energetický regulační úřad zveřejnil ceny energií pro příští rok. ČEZ podražil o 9,9 procenta, konkurenční E.ON dokonce o 16,4 procenta.

Za zdražováním je podle ČEZu zejména dramatický vývoj na energetické burze, kde ceny letos výrazně rostly. V závěru roku se však propadly, proto ČEZ přišel s možností fixace na předešlé dva roky.

Jelikož se vývoj na burze nedá předvídat, na nabídce je samozřejmě možné vydělat i prodělat. Stejně je tomu i s dalšími nabídkami. Ty počítají buď se stávajícím režimem, tedy se změnami plateb jednou ročně, nebo naopak změnami měsíčními či čtvrtletními. Ty budou odvislé na průběžném obchodování na burze.

Podmínkou fixního programu je, že si ho domácnosti musí u ČEZu zamluvit do konce února 2009.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám