Hlavní obsah

Český olympijský výbor chce žalovat kromě Pivovaru Litovel i Tecfood

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Český olympijský výbor (ČOV) zřejmě zažaluje kromě Budějovického Budvaru a Pivovaru Litovel i firmu Tecfood, která vyrábí energetické nápoje. ČOV se u firmy Tecfood nelíbí to, že na plechovkách s energetickými nápoji se nachází napodobenina olympijských kruhů, na kterou podle nich neměla firma právo.

Článek

Všechny firmy však nesouhlasí a podle vyjádření jejich zástupců se ničeho nelegálního nedopustily.

Jednatel Tecfoodu Jaroslav Skopalík v pátek řekl, že společnost měla řádnou smlouvu s lyžařským svazem, finančně tak podporovala lyžaře a mohla symboly používat, což také zhruba rok a půl činila, během té doby ČOV prý nic nevadilo. "Najednou někdo přišel s tím, že kruhy, které jsou na plechovce, jsou příliš kruhy a ne šišaté, přičemž veškerá korespondence a doklady byly v pořádku a opravňovaly nás k používání," uvedl Skopalík.

Skopalík dodal, že vedení firmy situace "totálně otrávila". "Vůbec uvažujeme o tom, jakým způsobem budeme dál podporovat vrcholový sport. A možná budeme podporovat paralympiky, kteří jsou vděční za každé peníze a podle toho se i chovají," podotkl.

Litovel nabízel zájezd do Turína

Pivovar Litovel údajně porušil zákon o ochraně olympijské symboliky. Pivovar uspořádal na přelomu ledna a února soutěž v restauracích, kde se litovelské pivo čepuje. Jednou z cen byl i zájezd do Turína.

Marketingová agentura Česká olympijská, jež v médiích zastupuje Český olympijský výbor, takové jednání považuje za porušení zákona o ochraně olympijské symboliky. "Celou záležitost jsme předali našim právníkům. Ti se rozhodují, jaký další postup zaujmou," uvedla pro Novinky výkonná ředitelka agentury Alena Kindová.

Ředitel litovelského pivovaru Miroslav Koutek se prý k případné žalobě zatím nemůže jednoznačně vyjádřit. "Nepochopil jsem dost dobře, o co zúčastněným stranám jde. V našem konkrétním případě mi to připadá absolutně přitažené za vlasy. Jsem přesvědčen, že jsme nikomu nezpůsobili žádnou újmu a ani nikoho nepoškodili," řekl Koutek.

Český olympijský výbor připravuje žalobu také na Budějovický Budvar. Škodu, kterou mu údajně budějovický pivovar způsobil využitím olympijských symbolů v reklamě na své pivo, ČOV odhaduje na desítky miliónů korun. K žalobě se prý chystá připojit i Mezinárodní olympijský výbor, žalobu na Budvar zřejmě připravuje i světový konkurent Budvaru Anheuser-Busch. Budvar pochybení odmítá. [celá zpráva].

Reklama

Výběr článků

Načítám