Hlavní obsah

Český e-shop Notino expanduje do Německa. Koupil stuttgartskou Mussler Beauty

Novinky, bož

Česká firma Notino koupila německého prodejce kosmetiky Mussler Beauty. Oznámily to ve středu obě firmy ve společném prohlášení. Notino patří s šesti miliardami korun ročního obratu k největším českým a evropským e-shopům.

Foto: Mussler Beauty

Firma Mussler Beauty v současné době zaměstnává 90 lidí.

Článek

Stuttgartská rodinná firma Mussler Beauty je uznávaným německým prodejcem parfémů a kosmetiky s obratem 12 miliónů eur (zhruba 320 miliónů korun).

V rámci akvizice Notino zakoupilo 75 procent společnosti Mussler Beauty od Mattiase Musslera, jenž je jediným majitelem a ředitelem společnosti. Mattias Mussler si ponechá 25 procent a zůstane i nadále ředitelem německé firmy i týmu ve Stuttgartu. Zároveň se stane manažerem značky Notino pro Německo a Rakousko.

„Touto akvizicí chceme výrazně urychlit náš růst na německém trhu, který je pro nás z hlediska velikosti a geografické blízkosti mimořádně zajímavý a strategicky důležitý,“ uvedl ředitel Notina Michal Zámec.

Stuttgart se stane druhým největším centrem v rámci podnikové sítě Notino po Brně. Firma Mussler Beauty byla založena v roce 1935, v současné době zaměstnává 90 lidí a provozuje pět luxusních obchodů ve Stuttgartu a dva internetové obchody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám