Hlavní obsah

České dráhy za pronájem aut za čtyři roky zaplatí 115 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy si na příští čtyři roky pronajmou od společnosti LeasePlan celkem 228 osobních vozů Škoda a 70 užitkových vozidel Ford. Cena operativního leasingu, ve kterém jsou zahrnuty kromě pronájmu další služby, například GPS navigace a elektronické knihy jízd, vychází na zhruba 115 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Generálního ředitelství Českých drah

Článek

Pronajatá vozidla budou rozvářet zaměstnance drah a materiál tam, kde není možné použít vlak. Řekl to mluvčí ČD Radek Joklík.

Na operativní leasing přešly České dráhy před čtyřmi lety, kdy rozprodaly tehdejší stárnoucí vozidlový park.

„Dosavadní zkušenosti s pořízením vozidel prostřednictvím operativního leasingu jsou dobré jak z firemního, tak i uživatelského pohledu. České dráhy mohou směrovat investiční záměry do své hlavní činnosti a zaměstnanci dostávají bezpečnější a také ekologičtější vozidla,” uvedl Joklík.

Od dubna

Nové čtyřleté období začne letos v dubnu. I nyní ČD prostřednictvím operativního leasingu využívají jako služební vozidla vozy od Škody a užitkové Ford Connect a Ford Transit. Nová vozidla kompletně nahradí ta dosavadní, kterým letos končí smluvně sjednané období, dodal mluvčí.

České dráhy mají dominantní postavení na české železnici, loni jim vzrostl počet cestujících o téměř 1,8 miliónu na 171,5 miliónu. Loni v pololetí hospodařily se ziskem 375 milionů korun, což byl meziroční růst o 273 miliónů korun. České dráhy zaměstnávají zhruba 15 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám