Hlavní obsah

České aerolinie začnou létat do Lucemburku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České aerolinie (ČSA) v úterý rozšíří seznam svých destinací o lucemburskou metropoli. Letadla budou mezi Prahou a Lucemburkem létat sedmkrát týdně.

Foto: Markéta Ottová
Článek

Mezi oběma městy budou létat turbovrtulová letadla typu ATR určená pro 46 cestujících. Zpáteční letenka bude stát od 4990 korun bez poplatků. Do Lucemburku z Prahy zatím nelétá žádná společnost.

ČSA tak aerolinie budou létat do všech hlavních měst zemí Beneluxu. Zatím nabízely spojení do nizozemského Amsterodamu a belgického Bruselu.

Novou linku budou ČSA provozovat v tzv. codesharové spolupráci, tedy pod označením obou dopravců, s francouzskou leteckou společností Air France.

Linka do centra EU

Lety do Lucemburku, který je sídlem některých evropských a bankovních institucí, by podle ředitelky komunikace ČSA Dany Dvořákové měly kromě běžné klientely ČSA uspokojit i rostoucí poptávku v obchodním a diplomatickém sektoru.

Po Dortmundu, Krakovu, Baku, Jekatěrinburgu a Samaře je Lucemburk šestou novou linkou, kterou ČSA zavedly v době platnosti letního letového řádu. ČSA tak nyní létají do 75 destinací ve 44 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám