Hlavní obsah

Česká spořitelna vydělala ve čtvrtletí hlavně na poplatcích

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České spořitelně ve čtvrtletí stoupl čistý zisk o 4,1 procenta na 3,13 miliardy korun. K lepšímu výsledku dopomohly bance zejména poplatky a provize. Společnost to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Zásluhu na navyšování provozního zisku má podle ČS především nárůst čistého zisku z obchodních operací, čistých příjmů z poplatků a provizí a pokles provozních nákladů.

Jen na poplatcích a provizích banka vydělala 2,87 miliardy korun, tedy meziročně o téměř deset procent více. Jak spořitelna poznamenala, bylo to zejména díky vyššímu počtu transakcí.

Spořitelna v číslech:
Čistý zisk 3,13 miliardy korun
Vklady klientů vzrostly o 3,7 procent na 685,50 miliard korun.
Vydaných platebních karet 3,24 miliónu kusů.
Objem poskytnutých úvěrů vzrostl za rok o 0,5 procenta na 466,79 miliardy korun.

Zisk narostl i celé rakouské bankovní skupině Erste Group Bank. Ta zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk o deset procent na 255,2 miliónu eur (zhruba 6,5 miliardy Kč), napsala ČTK.

Provozní zisk Erste zvýšila o 17,3 procenta na 983,2 miliónu eur (asi 25 miliard Kč). Erste Group Bank o tom v pátek informovala v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám