Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot dál klesají

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu klesly. Litr benzinu Natural 95 zlevnil o šest haléřů na průměrných 32,57 koruny. Litr nafty se prodává v průměru za 31,74 koruny, což je o sedm haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje. Ceny paliv jsou na nejnižší úrovni od poloviny dubna.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 4. září

Článek

Nejdražší benzin řidiči natankují na Vysočině, kde se litr prodává průměrně za 33,07 koruny. Benzín tak v tomto regionu zdražil o pět haléřů. V žádném dalším regionu Česka se průměrná cena naturalu přes 33 korun nedostala.

Za naftu se platí nejvíce v Praze, a to v průměru 32,30 koruny za litr. To je o tři haléře méně než před týdnem.

Nejlevnější paliva jsou naopak v Jihočeském kraji. Litr Naturalu 95 tam zlevnil o 11 haléřů na průměrných 32,10 koruny a litr dieselu o tři haléře 31,25 koruny.

Ceny ropy rostly

Ceny ropy ve středu rostly. Severomořská ropa Brent krátce po 18:00 SELČ přidávala 4,1 procenta na 60,63 dolaru za barel.

Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu vykazovala růst o 4,2 procenta na 56,19 dolaru za barel. Nabídka ropy by měla být i v nejbližší době limitovaná. Představitelé Ruska i státy OPEC naznačují, že se budou nadále řídit dohodou o omezování produkce.

Zásoby ropy v USA minulý týden zřejmě opět klesly, což by byl už třetí týden poklesu v řadě, ukázal průzkum agentury Reuters.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám