Hlavní obsah

Ceny benzinu jsou stejné jako před týdnem, nafta mírně zlevnila

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku se za poslední týden příliš nezměnily. Litr benzinu Natural 95 stál ve středu v průměru stejně jako před týdnem – 27,77 koruny za litr. Litr nafty v průměru zlevnil o tři haléře na 27,05 koruny. Za rok pohonné hmoty zlevnily o pět korun, vyplývá z dat společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Cena Naturalu 95 od konce července mírně klesala po předchozím růstu nad průměrných 28,10 koruny za litr. Nafta zvolna zlevňuje také od konce července, kdy se průměrná cena pohybovala kolem 27,60 koruny za litr.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají i nadále v Praze. Litr Naturalu 95 v hlavním městě vychází v průměru na 28,57 koruny – stejně jako před týdnem. Nad 28 korunami je cena už jen ve Středočeském kraji a na Vysočině.

Nafta zlevní pod 27 korun za litr

Ekonomika

Litr nafty prodávají čerpací stanice v metropoli průměrně za 28,16 koruny, což je o tři haléře méně než před týdnem. Nad 28 korun není v žádném jiném kraji.

Nejlevnější paliva tankují motoristé i nadále v Ústeckém kraji. Litr benzinu tamní čerpací stanice nabízejí v průměru za 27,32 koruny. Naftu řidiči načerpají za 26,58 koruny za litr. Benzin tam za týden o čtyři haléře zdražil, cena litru nafty na tamních čerpacích stanicích vzrostla o pět haléřů.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 30. září

Reklama

Související články

Obavy z hurikánu Laura zvedají ceny ropy

Ceny ropy se zvyšují, protože americké ropné společnosti kvůli blížícímu se hurikánu Laura zastavily většinu své těžby v Mexickém zálivu. Nárůstu cen...

U Srí Lanky hoří obří tanker plný ropy

Obří tanker New Diamond začal ve čtvrtek hořet u Srí Lanky. Zraněný je jeden člen posádky, další se pohřešuje, informovaly s odvoláním na srílanské námořnictvo...

Výběr článků

Načítám