Hlavní obsah

Cena benzínu jde nahoru, za týden zdražil o čtyřicet haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku překročily v týdnu hranici 31 korun za litr. Natural 95 se prodává průměrně za 31,17 Kč/l, což je o 39 haléřů více než minulou středu. Nafta zdražila o 30 haléřů na 31,28 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 11. březnu

Článek

Nejvyšší jsou opět ceny v Jihomoravském kraji, který nedávno překonal i dříve dlouhodobě nejdražší Prahu. Jihomoravské čerpací stanice nabízejí litr naturalu průměrně za 31,85 korun, naftu tam řidiči pořídí v průměru za 31,98 Kč/l. V hlavním městě stál benzín ve středu 31,80 a nafta 31,87 Kč.

Naopak nejlevnější pohonné hmoty jsou v Královéhradeckém kraji. Natural 95 tam stojí průměrně 30,70 Kč/l, nafta 30,79 Kč/l.

Po řadu měsíců od loňského podzimu ceny pohonných hmot v Česku klesaly a dostaly se až pod třicetikorunovou hranici. Důvodem byl podle odborníků přebytek ropy na trhu. Pokles ale zhruba v polovině února skončil a podle analytiků by v delším horizontu měly ceny již jen stoupat či stagnovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám