Hlavní obsah

Budovu Komerční banky v centru Prahy koupil německý investor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Památkově chráněnou budovu Komerční banky (KB) v pražské ulici Na Příkopě koupil od banky německý investor Commerz Real Investmentgesellschaft mbH. Banka, která nyní využívá celou budovu v centru metropole, opustí kancelářské prostory do konce roku 2018, zůstane zde ale pobočka KB. Ve čtvrtek o tom informovala banka. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Památkově chráněná budova Komerční banky v pražské ulici Na Příkopě

Článek

„Zaměstnanci banky se přesunou do reprezentativní budovy na Václavském náměstí a do moderního administrativního centra ve Stodůlkách. Z pohledu klientů je zásadní, že i po uskutečnění prodeje včetně plánované rekonstrukce bude v této budově (Na Příkopě 33) zachován provoz pobočky Komerční banky,” uvedl ve čtvrtek mluvčí KB Pavel Zúbek.

KB dodala, že budova bude rekonstruována ve spolupráci s developerskou společností S B Gruppe AG se sídlem v Rakousku, která má zkušenosti s renovací historických budov v mnoha evropských městech. Nemovitost má užitnou plochu 16 000 metrů čtverečních.

„Transakce je v souladu s naší strategií investovat do komerčních nemovitostí s atraktivním výnosem v klíčových evropských lokalitách se silným ekonomickým potenciálem,” uvedl manažer německého investora Mario Schüttauf.

Banka je s transakcí spokojena

Předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Albert Le Dirac’h dodal, že banka je s výsledkem prodeje spokojena.

KB patří k největším bankovním skupinám v ČR, má po celé zemi 397 poboček. Hlavním majitelem KB je francouzská Société Générale s podílem 60,4 procenta.

Commerz Real je dceřinou společností plně vlastněnou Commerzbank AG. Spektrum fondů společnosti zahrnuje otevřený realitní fond hausInvest, institucionální investiční produkty a také účast na podnikatelských projektech v realitách, letectví, obnovitelných energiích a dopravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám