Hlavní obsah

BMW zkontroluje 350 000 vozů, týká se to i těch v ČR

Novinky, BBC, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov
Aktualizováno

Německá automobilka BMW oznámila, že ke kontrole svolává 348 000 vozů prodaných po celém světě. Důvod spočívá v problematických posilovačích brzd, které však bezpečnost cestujících podle automobilky neohrožují. Zatím nebyly hlášeny žádné nehody nebo zranění. Kontroly se týkají i vozů prodávaných v ČR.

Článek

"Bohužel zatím nemáme informace, o kolik aut v České republice půjde," uvedl pro ČTK marketingový ředitel společnosti BMW Group Czech Republic Petr Minařík. Majitelé vozů, jichž se kontrola týká, budou vyzváni, aby se dostavili do servisu.

Stažení se týká BMW řady 5, 6 a 7. Jak uvedla BBC, problém se týká rovněž 5800 vozů Rolls-Royce, které spadají pod značku BMW, vyrobených mezi lety 2001 až 2009.

Zpráva přišla den poté, co Americký úřad pro silniční bezpečnost oznámil, že vyšetřuje možný problém s posilovači řízení u Mini, další značky vlastněné BMW.

Automobilka BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Firma ve druhém čtvrtletí prudce zvýšila čistý zisk na 834 miliónů eur (přes 20 miliard korun) ze 121 miliónů eur před rokem. Její prodej stoupl o 12,5 procenta na 380 412 vozů. V celém letošním roce počítá BMW s nárůstem prodeje o zhruba deset procent na více než 1,4 miliónu vozů.

Cena akcií BMW po této zprávě poklesla o tři procenta a dostala se pod 50 eur za kus, jak připomíná BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám