Hlavní obsah

Benzin dál výrazně zlevňuje, tankovat se dá i pod 23 korun za litr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden opět výrazně zlevnily. Průměrná cena benzinu klesla o 93 haléřů na 27,90 koruny za litr, a je tak nejnižší od půlky dubna 2016. Nafta zlevnila oproti minulé středě o 64 haléřů na 27,96 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS. Na některých čerpacích stanicích se benzin prodává i za 22,90.

Článek

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku klesají od poloviny ledna. Už v minulém týdnu se snížily o více než korunu.

Za naftu i benzin platí nejvíc motoristé v hlavním městě. Litr Naturalu 95 vyjde v Praze v průměru na 28,99 koruny a stejné množství nafty na 28,86 Kč.

Druhé nejvyšší ceny v republice vykazuje Středočeský kraj s průměrem 28,55 koruny za benzin a 28,59 koruny za naftu.

Cena ropy od začátku roku klesla o rekordních 66 procent

Ekonomika

Naopak nejlevněji se dá natankovat v Plzeňském kraji. Průměrná cena Naturalu tam je 27,08 Kč a nafty 27,28 koruny. Druhým nejlevnějším regionem je Jihočeský kraj s průměrem 27,26 koruny u benzinu a 27,39 koruny v případě dieselu.

Ceny u jednotlivých pump se však mohou dost lišit. Třeba v Uhříněvsi, Štěrboholích nebo Dolních Měcholupech v okrajových částech Prahy lze u menších řetězců natankovat litr benzinu i za 22,90. Nafta zde vychází o něco dráž, kolem 24,50. Podobné je to i na některých pumpách v Brně či Ostravě.

Pohonné hmoty zlevňují díky poklesu cen ropy na světových trzích. Může za to pokles poptávky kvůli dopadům koronaviru, jako je třeba omezení letecké dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám