Hlavní obsah

Benzin za týden zdražil o dvacetník za litr

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku opět zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic prodával v průměru za 28,57 koruny, což je o 22 haléřů více než před týdnem. Nafta od středy do středy zdražila o 14 haléřů na 27,50 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

V meziročním srovnání jsou však paliva i nadále výrazně levnější. Litr benzinu za rok zlevnil o 3,29 koruny. Ještě loni touto dobou stál 31,86 koruny.

Cena dieselu je potom o 3,96 koruny za litr nižší než před rokem. Tehdy se litr nafty prodával průměrně za 27,50 koruny.

Nejlevnější paliva aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vyjde v průměru na 28,21 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 26,98 koruny za litr.

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze. Litr benzinu tam prodávají průměrně za 29,04 koruny, litr nafty za 28,46 koruny.

Orlen Unipetrol se propadl do ztráty 5,4 miliardy korun

Ekonomika

Ceny ropy ve středu pokračovaly v růstu již devátou seanci za sebou, což je nejdelší růstové období za dva roky. Ceny podporuje snížení dodávek předními producenty a také naděje, že očkování proti covidu oživí poptávky.

Kolem 17:40 SEČ cena severomořské ropy Brent rostla o 0,7 procenta na 61,54 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zdražovala o 0,7 procenta na 58,77 dolaru za barel, což je nejvyšší hodnota za 13 měsíců.

Také Brent se v jednu chvíli dostal na 13měsíční maximum, a to 61,61 dolaru za barel.

Ceny ropy rostou od listopadu. Přední světoví producenti ropy se rozhodli nadále omezovat těžbu.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 10. únoru

Reklama

Související články

Pohonné hmoty od minulého týdne zdražily

Pohonné hmoty v Česku v týdnu zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic nyní prodává v průměru za 28 korun, což je o šest...

Ceny pohonných hmot rostou

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu zdražily. Průměrná cena Naturalu 95 od středy do středy vzrostla o 14 haléřů na 28,26 koruny za litr. Nafta za stejnou...

Výběr článků

Načítám