Hlavní obsah

Benzin i nafta dál zlevňují

Ceny pohonných hmot v Česku dále klesají. Litr benzinu Natural 95 od minulé středy zlevnil o 13 haléřů na průměrných 31,61 koruny. Litr nafty se prodává za průměrných 31,19 koruny, což je o 14 haléřů méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Pohonné hmoty zlevňují zhruba od poloviny ledna. Za tu dobu už průměrná cena benzinu klesla téměř o 80 haléřů, nafta zhruba o 90 haléřů. Natural 95 je tak nyní nejlevnější od loňského dubna a cena nafty je nejnižší od loňského března.

Nejlevněji mohou natankovat řidiči v Jihočeském kraji. Benzin tam v průměru stojí 31,13 Kč/l, za litr nafty zaplatí průměrně 30,70 koruny. Pod 31 korun se cena dieselu dostala ještě v dalších šesti krajích.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 26. únoru

Naopak nejdražšími regiony jsou pro motoristy Praha a Vysočina. Natural 95 je nejdražší v hlavním městě, motoristé tam zaplatí v průměru 32,15 Kč/l. Nad 32 korunami se cena benzinu drží ještě na Vysočině. U nafty je pořadí opačné. Nejdražší je na Vysočině, kde stojí 31,77 Kč/l.

Obavy z koronaviru: Akcie padají, ropa zlevňuje

Ekonomika

Ceny ropy ve čtvrtek zprvu pokračovaly v poklesu, posléze však americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) začala zdražovat v reakci na zprávu, že americké zásoby ropy vzrostly méně, než se očekávalo. WTI ale stále zůstává pod hranicí 50 dolarů za barel, cena je nejníže od ledna 2019.

Ropa reaguje i na zprávy o stovkách nových případů onemocnění způsobených novým koronavirem v Asii a v producentských státech Blízkého východu či na varování Spojených států před možnou pandemií.

Cena severomořské ropy Brent ve středu před 16.30 SEČ vykazovala pokles o 0,5 procenta na 54,70 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu přidávala zhruba 0,2 procenta na 49,98 dolaru za barel.

Reklama

Související články

Ceny benzinu a nafty dál klesají

Ceny pohonných hmot v Česku dále klesají. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 od minulé středy zlevnil o 12 haléřů na průměrných 31,74 koruny. Litr nafty...

Výběr článků

Načítám