Hlavní obsah

Benzín a nafta za týden zlevnily jen o haléře

Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují, pokles cen benzínu se ale zpomalil. Natural 95 za uplynulý týden zlevnil v průměru o deset haléřů na 31,36 koruny za litr. Nafta ve středu u čerpacích stanic stála v průměru 29,63 Kč/l a byla tak o pět haléřů levnější než před týdnem. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 23. září

Článek

Benzín od počátku srpna, kdy stál litr Naturalu 95 ještě v průměru víc než 33 korun, zlevňoval týdně často o několik desítek haléřů. V minulém týdnu se tak cena benzínu dostala na nejnižší úroveň za půl roku.

Podobně klesala i cena nafty, za kterou se ještě v polovině července platilo průměrně více než 32 korun za litr. Počátkem září se dostala pod třicetikorunovou hranici a v minulém týdnu už stagnovala. Vývoj cen pohonných hmot v Česku je podle analytiků dán zlevňováním ropy na světových trzích.

Benzín zůstává nejdražší v Praze, už i tam ale průměrná cena litru klesla pod 32 korun. V pořadí regionů podle nejvyšších cen Naturalu 95 následuje Vysočina a Jihomoravský kraj. Nově je benzin nejlevnější ve Zlínském kraji s průměrnou cenou 31,01 koruny za litr.

Nafta je po několika týdnech znovu nejdražší v Praze za průměrných 30,17 koruny za litr. Třicet a víc korun stojí nafta ještě v Jihomoravském a Plzeňském kraji a na Vysočině. Nejnižší cenu dieselu mají motoristé nadále v Libereckém kraji, kde litr průměrně vyjde stejně jako před týdnem na 29,20 koruny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám