Hlavní obsah

Beneš zůstává v čele ČEZ na další čtyři roky

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ ve čtvrtek prodloužila předsedovi představenstva a generálnímu řediteli firmy Danielu Benešovi mandát na další čtyřleté období. Současné mu končí na konci příštího roku. Uvedl to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Beneš vede ČEZ od roku 2011.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ředitel ČEZ Daniel Beneš

Článek

Pokud dokončí schválený mandát, firmu povede minimálně do konce roku 2025. Polostátní společnost nyní připravuje tendr na stavbu nového jaderného bloku v dukovanské elektrárně.

Server Seznam Zprávy v polovině listopadu napsal, že Beneš by se mohl stát premiérem možné úřednické vlády, odůvodňoval to mimo jiné právě plánovanou stavbou nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany.

Beneš ve středu v České televizi řekl, že takovou nabídku nikdy nedostal, a uvedl, že nemá žádné politické ambice a do politiky by nevstoupil. „Všechny tyto spekulace jsou ze sta procent vymyšlené,” dodal.

Zeman předal Babišovi materiál na Koudelku

Domácí

ČEZ je největší česká energetická firma. Majoritním akcionářem firmy je stát, který prostřednictvím ministerstva financí drží zhruba 70 procent akcií. Počet zaměstnanců skupiny ČEZ činil ke konci třetího čtvrtletí letošního roku zhruba 31 900, což bylo meziročně zhruba o jedno procento méně.

Reklama

Související články

Babiš: Tendr na Dukovany se posune

Veřejná soutěž na stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech ještě není připravena, protože probíhají konzultace s Evropskou komisí. Premiér Andrej Babiš (ANO)...

Výběr článků

Načítám