Hlavní obsah

Barometr českého průmyslu živě: Nové výzvy pro český průmysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jak snížit závislost českého průmyslu na evropských odběratelích a asijských dodavatelích, jak českým firmám usnadnit transformaci a je Česká republika připravena na tzv. zelenou dohodu? Na tato a další témata se zaměří třetí debata unikátního nezávislého diskusního pořadu osobností českého průmyslu – Barometr českého průmyslu, kterou připravilo Národní centrum Průmyslu 4.0. Sledovat ji můžete od 10:00.

Živě: Barometr českého průmyslu živě: Nové výzvy pro český průmysl Video: ČTK

 
Článek

Zúčastní se ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček, ředitel Smart Infrastructure společnosti Siemens Tomáš Hüner, prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, viceprezident svazu Průmyslu a dopravy ČR Radek Špicar, majitel Brano Group a místopředseda Hospodářského výboru PS ČR Pavel Juříček, vědecký ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Vladimír Mařík a ředitel Prague Advanced Technology and Research Innovation Center Petr Gaman.

Otázky k diskusi

Nové výzvy pro český průmysl

  • Nastal nejvyšší čas pro konec levné ekonomiky – kudy se  aktuálně české firmy vydávají? Jak jim jejich cestu transformace pokud možno usnadnit?
  • Jak snížit závislost českého průmyslu na evropských odběratelích a asijských dodavatelích?
  • Jak využít aktuálně probíhající změny pro zvýšení konkurenceschopnosti českých firem a zvýšení jejich nezávislosti?

Investiční politika vlády na podporu českého průmyslu

  • Kdy a za jakých podmínek budou moci průmyslové firmy čerpat podmínky na inovace z nových programů a spolupracovat s akademickou sférou?
  • Kolik financí bude vyhrazeno na podporu aplikovaného výzkumu, zlepší se podmínky pro transfer technologií do praxe?

Zelená dohoda a energetická koncepce vlády

  • Dopady tzv. zelené dohody pro český průmysl – jsou firmy na její podmínky připraveny?
  • A je připravena Česká republika? Co je nutné změnit, aby český průmysl mohl adoptovat energetické změny, které se od něj čekají?

Komerční sdělení

Reklama

Výběr článků

Načítám