Hlavní obsah

Banky na Wall Street ulevily zaměstnancům: oblek a kravatu mohou nechat doma

Novinky, tov

Přední americká investiční banka Goldman Sachs zmírnila požadavky na oblékání zaměstnanců. Nový tzv. dress kód dovoluje vyměnit tradiční obleky na míru za více neformální styl. Vychází tak vstříc nové generaci bankéřů, informoval server Guardian.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Lidé u vstupu do budovy banky Goldman Sachs v New Yorku

Článek

Za změnou stojí nový šéf Goldman Sachs David Solomon. Zkušenému bankéři táhne na šedesátku, často se ale nechává vidět v košili nebo tričku s límečkem. Vystupuje také jako DJ pod přezdívkou D-Sol.

Po několika měsících ve funkci Solomon a další dva vysoce postavení manažeři podepsali a rozeslali informací pro zaměstnance, ve které dávají zelenou volnějšímu stylu oblékání.

Foto: David Solomon, Twitter

Šéf Goldman Sachs David Solomon

„Jsme přesvědčení, že nazrál čas zavést napříč firmou flexibilnější dress kód,“ stojí v memorandu. Píše o měnícím se charakteru pracoviště, který nahrává „neformálnějšímu prostředí“.

Dodává přitom, že spoléhá na zdravý úsudek zaměstnanců. Všichni prý sami dokáží dobře posoudit, jaké oblečení je vhodné pro kterou příležitost. Při jednání s klientem mají volit formálnější oblečení, než když sedí v kanceláři u počítače. Přes tři čtvrtiny zaměstnanců banky jsou mileniálové, tedy lidé narození po roce 1981.

Goldman Sach je poslední bankou z Wall Street, která ulevila z požadavků na oblékání. Už před třemi lety k podobnému kroku přikročila JPMorgan Chase. Generální manažer banky Jamie Dimon se často fotí bez kravaty.

Guardian také připomněl, že britské aerolinie Virgin Atlantic tento oznámily, že letušky už nebudou muset povinně nosit makeup. Standardní součástí uniformy letušek budou nově kalhoty, doposud je místo sukně dostaly jen na vyžádání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám