Hlavní obsah

Banka Zuno v Česku končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Raiffeisen Bank International (RBI) v úterý oznámila, že v Česku do poloviny příštího roku ukončí činnost své dceřiné banky Zuno Bank. Bankovní aktivity poté převezme česká Raiffeisenbank.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Zuno Bank (na snímku z 13. července 2011) v ČR a na Slovensku končí. Mateřská Raiffeisen Bank International Group (RBI) její bankovní aktivity převede na českou Raiffeisenbank, respektive slovenskou Tatra banku.

Článek

„Chceme tímto krokem zjednodušit strukturu skupiny a odstranit duplicitní aktivity na trzích, kde působí,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

„Klienti Zuno Bank nemusejí v tento okamžik podnikat žádné kroky. I nadále jim budeme poskytovat potřebný servis. Od 21. října letošního roku však již nebudeme nabízet služby novým klientům," uvedl generální ředitel Zuno Bank Oyvind Oanes.

„O dalších krocích budeme samozřejmě všechny své klienty informovat s dostatečným předstihem,“ dodal.

Značka Zuno Bank má zmizet i ze Slovenska. Zde její bankovní klienty převezme Tatra banka.

V březnu tohoto roku lucemburská skupina ABH Holdings odstoupila od koupě banky Zuno. RBI stále jedná o možnosti prodeje platformy, na které Zuno Bank funguje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám