Hlavní obsah

Babišova prodělečná luxusní restaurace na Azurovém pobřeží zavřela

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní restaurace Paloma v Mougins poblíž jihofrancouzského Cannes, která patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše, ukončila v úterý provoz. Podnik to oznámil na svých internetových stránkách.

Interiér restaurace Paloma

Článek

„Oznamujeme našim váženým klientům, že restaurace Paloma Mougins byla s konečnou platností uzavřena. Celý náš tým vám děkuje za důvěru a věrnost v uplynulých letech,“ stojí v oznámení restaurace ve francouzském a anglickém jazyce.

Podle místního listu Nice-Matin se na dlažbě ocitlo asi dvacet zaměstnanců a utrpěla také image Mougins, která se těší pověsti gurmánské obce.

Babišův hvězdný šéfkuchař: Můj šéf je velký milovník dobrého jídla

Muži

Jakub Šíp z vedení restaurace deníku řekl, že restaurace stejně nikdy nevydělávala. „Od jejího otevření se v ní utopilo dalších několik milionů eur a za loňský rok náš obrat prudce poklesl,“ uvedl Šíp.

Restaurace byla otevřena v červnu 2013. Interiér podniku, který nese jméno nejmladší dcery malíře Pabla Picassa, navrhla Babišova manželka Monika.

Už v roce 2014 restaurace získala první hvězdičku v průvodci Michelin Guide a o rok později dostala druhou. V letošním vydání renomovaného gastronomického průvodce ale o jednu zase přišla.

Reklama

Výběr článků

Načítám