Hlavní obsah

Babiš vypadl z žebříčku nejbohatších Slováků, Forbes ho vede jako Čecha

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Slovenská edice časopisu Forbes vydala žebříček nejbohatších Slováků už bez českého premiéra Andreje Babiše (ANO), kterého ze seznamu vyřadila. Změnu časopis zdůvodnil tím, že globální edice Forbes vede slovenského rodáka Babiše jako Čecha.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Český premiér Andrej Babiš

Článek

Babišův majetek odhadl Forbes na 70 miliard korun, což proti loňskému roku představuje pokles o pět miliard.

„Pokud bychom Babiše do žebříčku opět zařadili, jednoznačně by kraloval, ačkoliv mnohem méně přesvědčivě než v předchozích ročnících,“ uvedla redakce slovenského Forbesu.

Nejbohatší na světě je Bezos, mezi Čechy vévodí Kellner

Ekonomika

Při Babišově absenci se nejbohatším Slovákem stal spoluzakladatel developerské skupiny HB Reavis Ivan Chrenko, jehož majetek dosáhl 1,39 miliardy eur (35,9 miliardy korun). Druhý skončil spolumajitel finanční skupiny Penta Jaroslav Haščák s majetkem 960 milionů eur (24,8 miliardy korun).

Na třetím místě se umístil podnikatel Tomáš Chrenek s rodinou s majetkem 680 milionů eur (17,6 miliardy korun). Chrenek rovněž žije v Česku a je spoluvlastníkem skupiny Moravia Steel, která ovládá hutní společnost Třinecké železárny.

Reklama

Související témata:

Související články

Forbes: Babiš je bohatší než Trump

Aureola miliardáře, na níž si americký prezident Donald Trump docela zakládá, se musí sklonit před „konkurencí“ v osobě českého premiéra Andreje Babiše....

Výběr článků

Načítám