Hlavní obsah

Avastu vzrostl zisk na 2,9 miliardy

Novinky, ČTK, bož
Aktualizováno

Česká antivirová firma Avast v prvním čtvrtletí zvýšila zisk před započtením úroků, daní, odpisů a amortizace (EBITDA) o desetinu na 133,7 milionu dolarů (2,87 miliardy korun). Tržby vrostly o 10,5 procenta na 237,1 milionu dolarů (5,09 miliardy korun). Společnost to oznámila v úterý.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

Akcie společnosti na pražské burze před desátou hodinou ranní připisovaly 1,92 procenta na 146,25 koruny za kus.

Konečná výše dividendy splatná v červnu je navrhovaná na 11,2 centu na akcii.

„Pro Avast začal tento rok dobře díky pokračující poptávce po řešeních zabezpečení, ochrany osobních údajů a zlepšení či optimalizace výkonu zařízení. Byznys roste v souladu s očekáváními, úspěšně plníme cíle zvyšovat zájem zákazníků i monetizaci. Udržujeme si sebevědomý výhled do zbývajících částí roku,” uvedl výkonný ředitel Ondřej Vlček.

Šéf Avastu Vlček založil s manželkou nadaci pro umírající děti. Vloží do ní 1,5 miliardy

Domácí

Avast založili v roce 1988 čeští výzkumníci Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Kučera byl v roce 2020 podle Forbesu osmým nejbohatším Čechem se jměním v hodnotě 29 miliard korun. Baudiš byl v žebříčku nejbohatších Čechů na šestém místě s 51 miliardami korun.

Firma je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. V roce 2016 Avast koupil konkurenční českou antivirovou firmu AVG. Avast je podle tržeb druhou největší antivirovou firmou na světě za společností Symantec.

Reklama

Související témata:

Související články

Avast loni zvýšil zisk na 7,8 miliardy korun

Antivirové firmě Avast, která sídlí v Praze, loni vzrostl čistý zisk o 11,8 procenta na 360,2 milionu dolarů (zhruba 7,8 miliardy korun). Tržby vzrostly o 2,3...

Výběr článků

Načítám