Hlavní obsah

Automobilka Tesla oznámila rekordní odbyt

Odbyt amerického výrobce elektromobilů Tesla dosáhl rekordní hodnoty za 1. čtvrtletí roku. Od počátku ledna do konce března dodal 310 048 vozů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří odhadovali dodávku 308 836 vozů, informovala v sobotu agentura Reuters. Podle ní za rekordním odbytem stojí mimo jiné továrna v Šanghaji.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Zakladatel Tesly Elon Musk.

Článek

Loni Tesla dodala na trh rekordních 936.172 elektromobilů, což byl proti předchozímu roku nárůst o 87 procent. Odbyt za čtvrté čtvrtletí dosáhl 308.600 vozů. V loňském prvním čtvrtletí činil odbyt 184.800 vozů.

„Bylo to mimořádně těžké čtvrtletí kvůli narušení dodavatelských řetězců a čínské politice nulové tolerance vůči covidu-19,“ uvedl zakladatel automobilky Tesla Elon Musk.

Tesla musí odkoupit zpět auto německého zákazníka. Nesplnila sliby o autonomní jízdě

AutoMoto

Odbyt je část dodavatelského řetězce, která se vztahuje k dodání produktu od výrobce k prodejci. Není tedy totožný s prodejem, ale v případě Tesly se mu velmi blíží.

Tesla kombinuje odbytová čísla za své dražší elektromobily Model S a Model X a levnější Model 3 a Y.

Minulý týden Tesla oficiálně otevřela svůj nový závod na elektromobily v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína. Je to její první továrna v Evropě.

Tesla u Berlína otevřela svůj první závod v Evropě

AutoMoto

Musk se angažuje i v dalších oborech, zejména v dobývání vesmíru.

Reklama

Výběr článků

Načítám