Hlavní obsah

Automobilce Daimler vzrostl zisk na 69 miliard, akcie od rána rostou

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé automobilce Daimler ve třetím čtvrtletí vzrostl zisk před zdaněním a úroky (EBIT) o 8,4 procenta na 2,70 miliardy eur (69 miliard korun). Tržby vzrostly o osm procent na 43,3 miliardy eur (1,11 bilionu korun). Ve čtvrtek to uvedl server listu Financial Times.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Logo Mercedes-Benz v továrně Daimler

Článek

Podle serveru Boerse.de akcie automobilky v 10:40 SELČ na frankfurtské burze připisovaly téměř 4,6 procenta na 52,58 eura (zhruba 1350 korun) za kus.

Značka Mercedes-Benz zaznamenala meziroční nárůst prodejů o osm procent. Divize nákladních automobilů naopak vykázala meziroční propad odbytu rovněž o osm procent.

Daimler kvůli dieselovému skandálu zaplatí pokutu 22,5 miliardy

Ekonomika

„Musíme výrazně snížit náklady a soustavně posilovat finanční toky,“ uvedl šéf Daimleru Ola Källenius.

V září Daimler souhlasil s pokutou 870 milionů eur (22,28 miliardy korun) za to, že 700 tisíc jeho dieselových vozů nesplňovalo emisní předpisy.

Reklama

Související články

Daimler poprvé nebude řídit Němec

Novým generálním ředitelem německého automobilového koncernu Daimler se stane Švéd Ola Källenius, dosavadní šéf výzkumu. Dlouholetý ředitel Dieter Zetsche...

Výběr článků

Načítám