Hlavní obsah

Anketa o bankovních absurditách míří do finále

Novinky, pit
Praha

Za pouhé dva dny skončí první kolo osmého ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek za rok 2012. Všichni nespokojenci mají tedy už jen chvíli na to, aby poslali do únorového finále pětici absurdit z bankovních sazebníků tuzemských bank. Novinky jsou generálním mediálním partnerem ankety.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle aktuálního pořadí je zatím v čele poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, následovaný poplatkem za vedení účtu k hypotečnímu nebo spotřebitelskému úvěru, poplatkem za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, poplatkem za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking a výší poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou.

„Všechny tyto a další absurdity denně platíme a přispíváme tak bankám desítkami miliard ročně na přilepšenou,“ uvedl Patrik Nacher ze serveru www.bankovnipoplatky.com.

První kolo hlasování o nejabsurdnější poplatek probíhá od 1. prosince 2012 do 31. ledna 2013. Pět nominovaných poplatků si to rozdá ve finálovém kole hlasování během února, k vyhlášení nejabsurdnějšího bankovního poplatku za rok 2012 pak dojde 1. března 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám