Hlavní obsah

Anketa: Nejabsurdnějším je zatím bankovní poplatek za nadměrný vklad

Největším favoritem čtvrtého ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek roku je platba za nadměrný vklad. Pro tento poplatek hlasovalo takřka 28,9 procenta z rekordních více než 14 000 účastníků. Na dalších místech jsou platby za vklad na přepážce na vlastní účet a za připsání úroku, oznámil Patrik Nacher ze serveru www.bankovnipoplatky.com.

Článek

Poplatek za nadměrný vklad čtenáři kritizují za jeho absurdnost a nesmyslnost. "Zvláště nyní, v době finanční krize, kdy jsou ohrožené světové banky doslova vděčné za každý klientský vklad, který jim pomáhá udržet jejich zdravou bilanci, vyplouvá absurdnost poplatku zjevně napovrch," uvedl Nacher.

Čtenáři serveru vybírají z 15 různých poplatků, ale tři výše zmíněné již přitáhly více než polovinu hlasů. "Je tedy velmi pravděpodobné, že budoucí vítěz bude pocházet právě ze současné nejsilnější trojky," doplnil Nacher. Současné hlasování potrvá až do konce ledna příštího roku. V únoru se pak uskuteční finálové kolo, do kterého postoupí pětice poplatků. Vyhlášení nejabsurdnějšího bankovního poplatku letošního roku je naplánováno na 1. březen 2009.

V předchozích ročnících zvítězily poplatek za příchozí platbu v roce 2005, poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky v roce 2006 a loni poplatek za vedení běžného účtu. Na většinu nejabsurdnějších bankovních poplatků podle Nachera banky různými způsoby reagovaly, ať už jejich snížením, úpravou či úplným zrušením.

Reklama

Výběr článků

Načítám