Hlavní obsah

Alternativní dodavatelé zlevňují zemní plyn

Praha

Od 3. května zlevní alternativní dodavatel, společnost Centropol Energy, pro odběratele cenu zemního plynu o přibližně pět procent. Uvedl to mediální zástupce firmy Martin Jonáš. Už od dubna snížila firma ceny plynu o šest procent. Další alternativní dodavatel, společnost X Energie, zlevní od 1. června svým zákazníkům ceny zemního plynu až o devět procent.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po tomto druhém zlevnění zaplatí naši odběratelé proti zákazníkům dominantních poskytovatelů plynu od 50 až po bezmála 200 korun za megawatthodinu méně,“ sdělil obchodní ředitel a člen představenstva Centropolu Energy Lukáš Pokrupa.

Elektřinu dodává Centropol Energy téměř 280 tisícům zákazníků, zemní plyn více než 50 tisícům odběratelů. Odběrateli jsou především domácnosti, které tvoří více než 80 procent zákazníků.

„Jako alternativní dodavatel energií garantujeme všem svým zákazníkům nižší ceny elektřiny i zemního plynu proti dominantním dodavatelům. Naší snahou je dlouhodobě bojovat proti zvyšování cen energií v České republice a z nedávných kroků dominantní konkurence je patrné, že se nám to daří,“ uvedl Zdeněk Mráz, jednatel společnosti X Energie.

Společnost X Energie má v současné době více než 50 000 zákazníků po celé České republice.

Zlevňování ohlásili v uplynulých týdnech i další dodavatelé. Počátkem dubna oznámila společnost RWE, že od května sníží ceny o deset procent. Pražská plynárenská pak další týden uvedla, že od května zlevní plyn o 11 procent. Snížení cen už avizovaly společnosti ČEZ a Bohemia Energy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám