Hlavní obsah

Akcie České zbrojovky rostou, převzetí amerického Coltu je na spadnutí

Novinky, ČTK, bož

Akcie skupiny CZG - Česká zbrojovka od začátku roku posílily o 24 procent. Největší nárůst – z 300 na 330 korun za kus – jejich kurz zaznamenal na začátku minulého týdne. Investoři tak reagovali na informaci, že společnost pokračuje ve vyjednávání o získání stoprocentního podílu v americké společnosti Colt Holding Company LLC.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Vývoj kurzu akcií České zbrojovky

Článek

V úterý kurz dále vzrostl o 2,25 procenta na 364 korun za kus.

Jednání o akvizici do konce ledna

Lhůta pro exkluzivitu k dokončení jednání o převzetí Coltu byla přitom prodloužena do konce tohoto měsíce.

„Obě strany dosáhly obecné shody na základních komerčních parametrech transakce. Jednání nyní pokračují diskusí o technických parametrech, požadavcích na regulatorní schválení a o smluvních podmínkách transakce,“ uvedli zástupci CZG.

Česká zbrojovka Group zahájila veřejnou nabídku akcií

Ekonomika

Uzavření konečné dokumentace se podle nich očekává do konce ledna, a to za podmínky dokončení vyjednávání, transakční dokumentace a získání nezbytných souhlasů příslušných orgánů obou stran.

„Po splnění všech uvedených podmínek bude před závěrečným vypořádáním transakce potřebné získat souhlas regulatorních orgánů. Nehledě na významný pokrok v jednání nicméně nelze zaručit, že transakce bude završena,“ upozornila CZG.

Česká zbrojovka míří na burzu

Ekonomika

Firma Colt je předním světovým výrobcem střelných zbraní. Již více než 175 let zásobuje civilní a vojenské zákazníky a ozbrojené složky v USA a dalších zemích.

Zbrojovka prodává sortiment pod značkou CZ (Česká zbrojovka), která má více než osmdesátiletou historii, a dále také pod značkami CZ-USA, Dan Wesson, Brno Rifles nebo 4M Systems.

Kromě České zbrojovky do skupiny patří společnosti CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha.

Holding drží také menšinový podíl ve společnosti Spuhr i Dalby, švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně. Skupina zaměstnává přibližně 1650 lidí v České republice, USA a Německu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám