Hlavní obsah

Air France-KLM prý jednají o koupi Wizz Air

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM je v pokročilé fázi jednání o koupi maďarských nízkonákladových aerolinek Wizz Air. Informovala o tom agentura MTI, která se odvolává na zprávu nizozemského zpravodajského portálu Luchtvaartnieuws.nl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Air France-KLM již vlastní nízkonákladovou společnosti Transavia. Ta je ale podle médií příliš malá na to, aby se mohla stát skutečným konkurentem aerolinek Ryanair nebo easyJet a převzetí Wizz Airu by aerolinkám poskytlo příležitost k expanzi v nízkonákladovém segmentu.

Wizz Air se ke zprávě odmítl vyjádřit s tím, že nekomentuje spekulace. Rovněž aerolinky Air France-KLM odmítly rakouskému webu Austrian Wings zprávu komentovat.

Společnost Wizz Air minulý měsíc zrušila plánovanou primární nabídku akcií v Londýně, což zdůvodnila nestabilitou na trhu. Firma chtěla z nabídky získat 200 miliónů eur (5,5 miliardy korun) a peníze použít na posílení své rozvahy a financování dalšího růstu.

Wizz Air začal létat před deseti lety a je teď největším nízkonákladovým přepravcem ve střední a východní Evropě. Létá také z Prahy a Brna. Jeho podíl na trhu v regionu činí 38 procent. Firma vydělává, zatímco tradiční lokální letecké společnosti v posledních letech bojují o přežití či zkrachovaly.

Reklama

Související články

Stát vyměnil vedení Českého Aeroholdingu

Ministerstvo financí v pátek vyměnilo členy představenstva a dozorčí rady Českého Aeroholdingu. Mezi odvolanými členy představenstva je prezident Českých...

Výběr článků

Načítám