Hlavní obsah

Čeští turisté čekali přes 24 hodin na odlet z Turecka

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zhruba 160 českých turistů čekalo od včerejška na letišti v turecké Antalyi. Zpáteční let společnosti Tailwind Airlines, který měl do Brna dopravit klienty cestovních kanceláří Exim tours a Firo-tour, nabral kvůli technickým problémům více než 24hodinové zpoždění. Informaci, na kterou jako první upozornil server Seznam Zprávy, Novinkám v pátek potvrdil mluvčí Exim tours Petr Kostka.

Foto: Profimedia.cz

Na ilustračním snímku Boeing 737-4Q8 společnosti Taiwind Airlines.

Článek

„Jde o letadlo ze severního Kypru (území ovládané Tureckem - pozn. red.). Aktuálně počítáme s odletem z Turecka po 22. hodině,“ uvedl Kostka na dotaz Novinek. „Bohužel došlo k technické závadě a klienti čekají na odlet více než den,“ dodal.

Nakonec letoun odstartoval dříve a v Brně přistál ve 22:35.

„Klientům bylo zajištěno náhradní ubytování, přespali v hotelu, dostali také občerstvení,“ řekl Kostka. „Klienti, kteří budou požadovat kompenzaci, se mohou obrátit na naši cestovní kancelář a my se tím budeme zabývat. Stejně tak my ten problém budeme řešit s leteckou společností,“ doplnil.

Kostka v podvečer  zároveň potvrdil, že na zpožděný let čekají i klienti dalších cestovních kanceláří. Podle serveru Seznam Zprávy by mělo jít o cestovní kancelář Firo-tour.

Tailwind Airlines jsou turecké aerolinky založené v roce 2009, které se specializují na charterové lety. V Česku létají z Prahy a Brna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám