Hlavní obsah

Výluku metra na výměnu pražců dopravní podnik zkrátil kvůli Sheeranovi

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský dopravní podnik se na začátku prázdnin pustí do další fáze výměny pražců na lince metra C. Od soboty proto týden v úseku Pražského povstání – Kačerov obousměrně přeruší provoz. Náhradní dopravu zajistí autobusy, informoval v úterý DPP.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Původně plánovanou výluku jsme zkrátili o jeden den, aby negativně neovlivnila přepravu 70 000 návštěvníků koncertu Eda Sheerana, který se koná následující den po jejím skončení,“ řekl Ladislav Urbánek, místopředseda představenstva a dopravní ředitel DPP.

Orientaci k zastávkám náhradní autobusové dopravy XC usnadní letáky. Na místě budou k dispozici i informátoři.

Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo podle informací DPP zhruba 8 600 dřevěných pražců. O letošních Velikonocích se jich povedlo vyměnit 506, během letní prázdninové výluky to bude dalších 500 a v říjnu jich plánuje podnik vyměnit 484.

V současnosti má DPP v celém úseku zhruba polovinu dřevěných pražců vyměněných za betonové. Při současném tempu by tak dokončení výměny mohlo trvat zhruba tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám