Hlavní obsah

V bankách po celém Německu probíhaly razie

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osmi bytech, jedenácti bankách a v kancelářích čtyř daňových poradců a šesti investičních manažerů po celém Německu probíhaly ve středu dopoledne razie kvůli podezření na daňové delikty. Informovaly o tom servery deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung a týdeníku Die Zeit.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Finanční čtvrť ve Frankfurtu nad Mohanem. Prohlídky mají mít souvislost s další razií, která probíhala dva dny v listopadu.

Článek

Podle sdělení státního zastupitelství ve Frankfurtu nad Mohanem mají středeční prohlídky souvislost s další razií, která probíhala dva dny v listopadu. Tehdy vyšetřovatelé kvůli podezřením vyplývajícím z kauzy Panama Pepers prohledávali sídlo největší německé banky Deutsche Bank.

O které konkrétní banky se ve středu jednalo, úřady nesdělily. Uvedly pouze, že prohledávají pobočky v Bonnu, Cáchách, Düsseldorfu, Erdingu, Frankfurtu nad Mohanem, Kolíně nad Rýnem a Trieru.

V Cáchách, Hamburku, Hürthu a Mnichově mají navíc vyšetřovatelé prohledávat kanceláře čtyři daňových poradců, v Hamburku probíhaly také prohlídky v prostorách šesti správců cenných papírů a aktiv.

Reklama

Výběr článků

Načítám