Hlavní obsah

Dráhy koupí od Škody Transportation nové vlaky za sedm miliard

Novinky, tov

České dráhy koupí od konsorcia Škoda Transportation - Škoda Vagonka až 50 elektrických vlakových souprav a pět patrových třívozových vagonů v celkové hodnotě zhruba sedmi miliard korun. O podpisu rámcového kontraktu v pátek informoval mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Foto: ČD

Elektrické vlaky EMU od Škody Transportation.

Článek

Z uvedených rámcových kontraktů ČD hned objednaly 31 elektrických vlaků EMU 160. Cestující se těmito vlaky svezou na jaře 2021.

Foto: ČD

Interiér vlaků v 1. třídě

„Cestující se mohou těšit na nové vlaky nejméně o rok dříve, než kdyby byla jejich dodávka soutěžena až po uzavření nových smluv na dopravní obslužnost pro období po roce 2019. Nové vlaky jsou tak objednány prakticky zároveň s uzavřením nových kontraktů na zajištění regionální dopravní obslužnosti a budou nasazeny v těch regionech, které si nové vlaky na své regionální linky u Českých drah objednaly,“ uvedl Šťáhlavský.

Foto: ČD

Takhle mají vypadat toalety v nových vlacích

Dráhy nedávno uzavřely také kontrakt s konsorciem Siemens-Škoda na dodávku 50 moderních klimatizovaných vozů pro expresní dopravu a v současné době probíhají další výběrová řízení na regionální vlaky. Dopravce chce v budoucnosti také podstatně omladit svou flotilu elektrických lokomotiv.

Foto: ČD

Interiér v 2. třídě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám