Hlavní obsah

Majitel řetězce Albert zvýšil zisk na 16 miliard korun

Nadnárodní maloobchodní společnost Ahold Delhaize, která provozuje supermarkety v Evropě a Spojených státech, zvýšila ve čtvrtém čtvrtletí provozní zisk meziročně o 11 procent na 627 milionů eur (zhruba 16 miliard Kč). Firma, jež i v České republice provozuje řetězec Albert, to oznámila v úterý. Výsledky podniku byly podpořeny silným růstem tržeb z internetového prodeje.

Foto: Ahold ČR

Prodejna řetězce Albert

Článek

Celkové tržby společnosti se ve čtvrtém čtvrtletí meziročně zvýšily o pět procent na 16,5 miliardy eur. V celém loňském roce stagnovaly na 62,8 miliardy eur.

„Ve střední a jihovýchodní Evropě jsme v roce 2018 rozšířili svou síť obchodů o 130 prodejen, zejména v Rumunsku a Řecku, a nadále jsme registrovali silný výkon v České republice,” uvedl šéf společnosti Frans Muller.

Skupina Ahold Delhaize vznikla v roce 2016 spojením nizozemské společnosti Ahold s belgickou firmou Delhaize.

Ahold vstoupil na český trh v roce 1990. V současnosti v tuzemsku provozuje více než tři stovky hypermarketů a supermarketů značky Albert a zaměstnává kolem 17 tisíc lidí.

Společnost Delhaize v minulosti na českém trhu provozovala supermarkety Delvita, v roce 2007 je ale prodala německé maloobchodní skupině REWE Group.

Reklama

Výběr článků

Načítám