Hlavní obsah

Carlos Ghosn rezignoval na funkce v Renaultu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Carlos Ghosn, bývalý předseda správní rady japonské automobilky Nissan Motor, ve čtvrtek v noci rezignoval také na své funkce ve francouzském Renaultu. Na Světovém ekonomickém fóru v Davodu to v rozhovoru s televizí Bloomberg oznámil francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Ghosn, který byl loni v listopadu zatčen kvůli údajným finančním deliktům, je ve vazbě v Japonsku.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Carlos Ghosn

Článek

Správní rada francouzské společnosti ve čtvrtek bude jednat a postech předsedy správní rady a výkonného ředitele. Nominační výbor předběžně podpořil kandidaturu šéfa společnosti Michelin Jeana-Dominiqua Senarda na funkci předsedy správní rady, do křesla výkonného ředitele by měl trvale zasednout Ghosnův náměstek Thierry Bollore, který ho nyní zastupuje.

Carlos Ghosn byl zadržen kvůli obviněním, že využíval firemní peníze pro vlastní účely a že podhodnocoval osobní příjmy ve finančních výkazech. Vazba už mu byla několikrát prodloužena. Proces může začít až za šest měsíců. Ghosnovi hrozí až deset let vězení a pokuta deset milionů jenů (přes dva miliony Kč). Obvinění, která vůči němu byla vznesena, Ghosn odmítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám